Ετικέτες

, , ,

Το απόγευμα της Κυριακής της Τυρινής τελέστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου Πόλεως Κω ο Αρχιερατικός Εσπερινός επί τῃ ενάρξει της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ.

Στο τέλος του Εσπερινού, αφού ο Σεβασμιώτατος αφηγήθηκε μία πολύ διδακτική διήγηση για την αξία και στη σημασία της προσφοράς στον πλησίον, προσκαλώντας όσους μπορούσαν να γονατίσουν, ανέγνωσε τη σχετική συγχωρητική ευχή.

Αμέσως μετά, με πρώτο τον Επίσκοπο και τους ιερείς, δημιουργήθηκε μία «αλυσίδα» πιστών, οι οποίοι ζητούσαν συγνώμη ο ένας από τον άλλο ευχόμενοι Καλή Σαρακοστή. DSC_1715DSC_1714 DSC_1716 DSC_1726 DSC_1733 DSC_1738 DSC_1744 DSC_1745DSC_1748 Η σημασία της συγνώμης είναι πολύ μεγάλη και μάλιστα ο αισθητός τρόπος με τον οποίο την ζητά ο ένας από τον άλλο κατά τον Εσπερινό της Τυρινής διαγράφει ανάγλυφα την αξία της στις σχέσεις με τον πλησίον και την κοινωνική διάστασή της, καθώς η μετάνοια δεν είναι ατομικό κατόρθωμα, αλλά προσπάθεια συμπόρευσης με το λαό του Θεού.

Καλή Σαρακοστή!