Ετικέτες

, , ,

Το πρωί της Κυριακής 23 Φεβρουαρίου 2014, ακριβώς στην πέμπτη επέτειο της εκλογής από την Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου, μετά από πρόταση του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου, στον επισκοπικό θρόνο της Ιεράς Μητροπόλεως Κώου και Νισύρου, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Ναθαναήλ, τελέστηκε στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής Κω η χειροτονία του π. Νικήτα (Παπανικολάου) εις πρεσβύτερον.

Λίγο πριν από τη στιγμή της χειροτονίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ, αφού μετέφερε στους πιστούς τις ευλογίες του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου, προέτρεψε πατρικά τον π. Νικήτα να συνεχίσει να αγωνίζεται και να προσφέρει συνεχώς στο συνάνθρωπό του έχοντας πίστη και ελπίδα στο Θεό παρά τα προβλήματα που ενδέχεται να αντιμετωπίσει.

Ο Σεβασμιώτατος τόνισε προς τον χειροτονούμενο ότι στην πορεία του προς το θυσιαστήριο δε θα είναι μόνος του, αλλά θα έχει δίπλα του το Θεό και γύρω του όσους τον αγαπούν, όπως ακριβώς στη χειροτονία του, κατά την οποία του συμπαραστέκονται προσευχόμενοι γι’ αυτόν ο Επίσκοπός του, οι συνεφημέριοί του, ο Δήμαρχος της Κω κ. Κώστας Καΐσερλης, οι συγγενείς και οι φίλοι του και ο λαός του Θεού.

DSC_1539DSC_1538 DSC_1548 DSC_1552 DSC_1562 DSC_1563 DSC_1564 DSC_1573 DSC_1584 DSC_1590 DSC_1613 DSC_1617Με τη σειρά μας ευχόμαστε καλή διακονία στον π. Νικήτα με πίστη στο Θεό, προσήλωση στο έργο του και αγάπη στο συνάνθρωπο.

Advertisement