Ετικέτες

,

Κατά την ημέρα της εορτής των Τριών Ιεραρχών ο Σύλλογος Διδασκόντων του Ιπποκρατείου Λυκείου Κω, μετά τον εκκλησιασμό, συγκεντρώθηκε σε καφετέρια της Κω για να κόψει την πρωτοχρονιάτικη πίτα για τον νέο χρόνο.    DSC_1676 DSC_1678

Με την ευκαιρία, μετά από πρόταση του διευθυντή του Λυκείου κ. Αλέκου Μαρκόγλου και την ομόφωνη έγκριση του Συλλόγου Διδασκόντων, τιμήθηκαν δώδεκα εκπαιδευτικοί και ο προσφάτως συνταξιοδοτηθείς επιστάτης του σχολείου. Επιθυμία του σχολείου ήταν να τιμηθούν εκπαιδευτικοί που πέρασαν το μεγαλύτερο μέρος της εκπαιδευτικής της πορείας στο Ιπποκράτειο Λύκειο, αφήνοντας την σφραγίδα τους σε αυτό.

Το συναίσθημα που κυριάρχησε ήταν η συγκίνηση, και από τη μεριά των τιμωμένων, αλλά και από τη μεριά των τιμώντων. Επρόκειτο για μία ιδιότυπη «συνεδρίαση» του Συλλόγου με συναδέλφους που κάλυψαν ένα χρονικό εύρος τεσσάρων περίπου δεκαετιών.

Οι αναμνήσεις πολλές, τα συναισθήματα έκδηλα, καθώς οι συμμετέχοντες θυμήθηκαν παλιές ή πιο πρόσφατες ιστορίες και περιστατικά, αλλά και ευπρόσδεκτες παραινέσεις προς εμάς τους νεωτέρους να μην χάσουμε την αγάπη και την επαφή μας με τα παιδιά.

DSC_1650

Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να αναφέρουμε τα ονόματα των τιμηθέντων παλιών συναδέλφων:

Ευφροσύνη Φουρτούνη, Φιλόλογος,

Πωλίνα Τουρκομανώλη, Φιλόλογος,

Ευάγγελος Χατζημιχαήλ, Μαθηματικός,

Αντώνιος Ιωάννου, Μαθηματικός,

Χρυσούλα Σεβαστοπούλου, Φιλόλογος,

Άννα Χατζηστεφάνου, Φιλόλογος,

Σμαράγδα Κιοσόγλου, Φιλόλογος,

Ευμορφία Κατσινέλου, Φιλόλογος,

Πόπη Σακελλάρη, Φιλόλογος,

Μαρία Μαλέα, Φιλόλογος,

Μαρία Βαμβακίδου, Φυσικής Αγωγής,

Νίκος Παπαχαρτοφύλης, Φιλόλογος.

DSC_1681

Να σημειώσουμε ότι κάποιοι από αυτούς τους συναδέλφους είχαν περάσει ολόκληρη τη σταδιοδρομία τους στο Ιπποκράτειο Λύκειο Κω, ενώ άλλοι κατάγονταν από άλλες περιοχές της Ελλάδας και αγάπησαν την Κω τόσο ώστε να εγκατασταθούν μόνιμα σε αυτή.

DSC_1655

DSC_1666

Τελευταίο στη σημερινή αναφορά μας αφήσαμε τον κ. Γιώργο Διακοβασίλη, ο οποίος υπηρέτησε στο σχολείο για 30 χρόνια, ως επιστάτης, στηρίζοντας με τον τρόπο του την παρεχόμενη γνώση. Πεποίθηση όλων μας είναι ότι χωρίς την παρουσία του οι συνθήκες εργασίας και άσκησης των διδακτικών καθηκόντων μας θα ήταν διαφορετικές, σκληρότερες, και το τελικό αποτέλεσμα διαφορετικό. Κύρια χαρακτηριστικά του η προθυμία, αλλά και η αγάπη του στο ποδόσφαιρο.

DSC_1671

Με την ολοκλήρωση της επίδοσης των τιμητικών πλακετών στους συναδέλφους, σκεφτόμουν πόσα μάθαμε δίπλα τους, πόσα περάσαμε κοντά τους, πώς μας στήριξαν με τα λόγια τις πράξεις, τις συμβουλές, τις παρατηρήσεις και την αγάπη τους και θα ήθελα να ακολουθήσουμε τα βήματά τους αξιοποιώντας όσα μας προσέφεραν.

DSC_1679