Ετικέτες

, , , , ,

Από την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012 λαμβάνει χώρα στην Κω μία Διορθόδοξη Συνάντηση με σκοπό την προετοιμασία των Ορθοδόξων για την 10η Γενική Συνέλευση του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Πουσάν της Νότιας Κορέας τον Οκτώβριο του 2013.

Με αυτή την αφορμή έχουν συγκεντρωθεί στο νησί εκπρόσωποι των Πατριαρχείων και των Αυτοκεφάλων Εκκλησιών. Σήμερα Κυριακή των Πατέρων της Ζʹ Οικουμενικής Συνόδου κατά την οποία διαβάζεται το ευαγγέλιο του Σπορέως, τελέσθηκε αρχιερατική θεία λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου πόλεως Κω, στην οποία μετείχαν τα μέλη της συνάντησης.

Στη Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ, συμπαραστατούμενος από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ζιμπάμπουε και Αγκόλας κ. Σεραφείμ και τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Θερμοπυλών κ. Ιωάννη, ηγούμενο της Ιεράς Μονής Πεντέλης και Διευθυντή του Διορθοδόξου Κέντρου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Μαζί με τους τρεις επισκόπους συλλειτούργησαν αρκετοί ιερείς που συμμετέχουν στη συνάντηση αλλά και από την Ιερά Μητρόπολη Κώου και Νισύρου με επικεφαλής τον πρωτοσύγκελλο Πανοσ. Αρχιμ. κ. Χρυσόστομο, επικουρούμενοι από τον τριτεύοντα διάκονο του Οικουμενικού Πατριαρχείου κ. Θεόδωρο.

Το θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ζιμπάμπουε και Αγκόλας κ. Σεραφείμ προβάλλοντας τη σύνδεση της σημερινής ημέρας αφ’ ενός με την Ζ΄ Οικουμενική Σύνοδο, αφ’ ετέρου με την παραβολή του Σπορέως, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην κρίση που ταλανίζει τον κόσμο και τις συνέπειές της που φαίνονται έντονα όχι μόνο στην πατρίδα μας, αλλά και στην Μητρόπολή του.

Με την ολοκλήρωση του κηρύγματος προσέφερε στο Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ το χρυσό μετάλλιο της Μητροπόλεως Ζιμπάμπουε και Αγκόλας ως έκφραση της ευγνωμοσύνης του για την πλούσια και ζεστή φιλοξενία.

 

Με το πέρας της Θείας Ευχαριστίας ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Πρόεδρος Αμμοχώστου κ. Βασίλειος ευχαρίστησε εκ μέρους των συνέδρων το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ για τη φιλοξενία και την αγάπη που προσέφερε σε όλους, καθώς και για τη συμβολή του στην άριστη διοργάνωση της Συνάντησης. Επίσης παρουσίασε στους πιστούς το σκοπό της Συνάντησης και τη σημασία της για τους Ορθοδόξους που θα συμμετάχουν το 2013 στη 10η Γενική Συνέλευση του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών.